Na svojem YouTube kanalu podijelio je i recept za svoj omiljeni božićni kolač kojeg mogu pripremiti i oni što se ne snalaze najbolje sa slasticama. Glavni trik? Umjesto pečenja biskvita koristi se već kupljnim talijanskim božićnim kruhom Panettoneom.

Sastojci za božićni kolač:

1 pakiranje Panettone kruha
135 grama maslaca
5 velikih jaja
4 žlice smeđeg šećera
100 grama bijelog šećera
300 ml vrhnja za kuhanje
300 ml punomasnog mlijeka
1 mahuna vanilije
3 žlice marmelade od naranče
60 grama tamne čokolade

Prirema:
1. Nožem odrežite dno i vrh Panettone kruha, te porežite rubove.

2. Namastite maslacem lim za pečenje promjera 28 centimetara. Preko maslaca posipajte smeđi šećer.

3. Na dno lima poslažite odrezane komade Panettone kruha tako da dobijete više-manje stabilnu podlogu za kolač.

4. U zasebnom loncu ugrijte vrhnje za kuhanje u koje ste dodali mlijeko zajedno sa 125 grama maslaca i jednom mahunom vanilije. Na umjerenoj temperaturi kuhajte sve zajedno oko pet minuta.

5. U posebnoj zdjeli pjenjačom izmutite pet jaja sa sto grama običnog šećera. Za to će vam biti potrebno oko dvije minute.

6. Maknite vrhnje i mlijeko s vatre, uklonite mahunu vanilije, pa tekućinu postepeno prelijte preko jaja. Sve dobro izmiješajte.

7. Trećinu smjese odmah prelijte u lim s Panettonem. Kruh će odmah "popiti“ većinu te tekućine.

8. U ostatak smjese natrgajte ostatke Panettone kruha. Prebacite pola dobivene smjese na podlogu od talijanskog božićnog kruha. Smjesi dodajte kockice čokolade i nekoliko žličica marmelade od naranče.

9. Preko toga prebacite ostatak smjese.

10. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa oko 25 minuta. Dobar tek!

U YouTube videu pogledajte kako Jamie Oliver priprema ovu poslasticu za Božić.