Pod pojmom šiš ćevap obično podrazumijevamo valjak od mljevenog mesa ili komadića mesa pečene na drvenom ili metalnom ražnjiću preko grila. U Portugalu i Brazilu isti se tip jela zove churrasco koji se jede u krugu obitelji i na većim druženjima.

Ljubitelji roštilja znaju da priprema ovoga jela nije jednostavna, kako zbog potrebe da usavršite gustoću mesne mješavine, tako i vještine da kroz istu provučete drveni ili metalni štapić. Uz pomoć ovog trika, za koji vam je potrebna tek plastična boca i limenka, sve može biti gotovo za tren.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak