Koliko puta vam se dogodilo da u razgovoru s prijateljima shvatite da ste gledali isti film, u istom kinu, u isto vrijeme, a da se uopće niste sreli. Slična se stvar može dogoditi prilikom izlaska, šopinga, šetnje... Banjo vam pomaže da u svakom trenu znate koji je od vaših prijatelja s društvene mreže u blizini – naravno, ako on želi da vi to znate.

Aplikacija se povezuje s vašim korisničkim računima na društvenim mrežama i prati oznake lokacija koje vaši prijatelji stavljaju. Bilo da se radi o lokaciji trenutnog statusa ili slike, Banjo će tu informaciju proslijediti na vaš mobitel i odmah vas obavijestiti o tome. Na vama je da odlučite koliki domet želite da aplikacija nadzire i koje prijatelje da prati.

Mogućnosti aplikacije su velike. Glavna namjena je pratiti koji prijatelji su u vašoj blizini, kako bi ih mogli pozdraviti, iznenaditi ili ovisno o situaciji i izbjeći. Dodatna mogućnosti je proširiti površinu koju aplikacija provjerava i proučiti gdje su sve vaši prijatelji bili i što su napisali o mjestima koje su posjetili. Ta mogućnosti može poslužiti kao turistički savjetnik o gradovima ili mjestima koja posjetiti. Ne morate se bojati da će vam obavijesti neprestano stizati o ljudima koji vas ne zanimaju dovoljno da bi željeli znati nalaze li se u ovom trenutnu blizu vas, tako da možete namjestiti aplikaciju da vas obavještava samo o nekim ljudima.

Koliko god se osnovna ideja Banjo aplikacije činila dobra, u stvarnom životu nema puno situacija u kojima bi ona zapravo mogla poslužiti. Ako želite pratiti koji su od vaših prijatelj u blizini, vjerojatno će te to znati i prije nego što oni dođu blizu vas. Ako pak ispadne da jeste blizu, a jedno drugome to niste htjeli reći, moglo bi doći do neugodnih situacija. Komunikacija između prijatelja i bliskih osoba u većini će slučajeva preduhitriti aplikaciju i velike su šanse da ćete na oznaci koju je vaš prijatelj u vašoj blizini stavio, biti i vi sami. Ako s nekime niste toliko bliski da bi trebali znati gdje je, informacija o njihovoj lokaciji nema neku preveliku važnost.

U svakom slučaju, Banjo je zanimljiva aplikacija za one koji uvijek žele znati gdje se tko od njihovih prijatelja i poznanika nalazi. No, češće će poslužiti kao sredstvo uhođenja ili zadovoljavanja znatiželje, nego kao praktičan sustav za susretanje s prijateljima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju