1. Tour de France

- Ova popularna utrka je najpoznatija biciklistička manifestacija na svijetu, a novost je što je ove godine dobila konkurenciju - Tour of Croatia koja se proteže od krajnjeg juga Hrvatske, pa sve do Termi Sveti Martin na sjeveru države.

2. Surfanje u Turskoj
- Turska ima neke od najljepših plaža na svijetu, a upravo su one među najboljima na Mediteranu za jahanje na valovima, s jedrom ili bez njega.

3. Ronjenje u povijest Aleksandrije
- Danas se ispod mora kod obale egipatskog grada Aleksandrije nalazi davno napušteni i zaboravljeni grad poznat po znanju, kulturi i pisanoj riječi. Zašto ga ne biste otkrili uz vodstvo profesionalnih ronioca?


4. Mediteran ne znači nužno kupanje u moru
- Zašto ne biste ovog proljeća i ljeta posjetili jedan od planinskih vrhova i malo odskijali? Za ovo je vjerojatno najbolja talijanska regija Abruzzo koja nudi pregršt opcija, od hodanja, do alpinizma.

5. Jeste li čuli za Kitesurf?
- Španjolska obala u blizini Gibraltara je idealna za ovaj tek odnedavno popularan vodeni sport. Nešto između surfanja, daskanja i vožnje na banani! Milina za sva osjetila...

6. Jedrenje Grčkim otocima
- Grčka obala je među najrazvedenijima na svijetu, a upravo su njeni otoci među najljepšima. Santorini, Kos, Kreta - samo su neki od njih, no tu su i oni manje poznati, koji isto tako nude pregršt aktivnosti.


7. Rafting u Hrvatskoj
- Hrvatska je zemlja predivne prirode. Najbolje ćete je osjetiti ako odete na rafting u neku od destinacija kao što su rijeka Mura, Zrmanja, Korana ili Cetina. Nama najdraži rafting je onaj na Cetini - nešto predivno!

8. Slovenske Alpe
- Slovenija iako nema puno mora, ima puno turističkih atrakcija. Priroda je ovdje toliko raznolika, da svaki kilometar nudi nešto novo. Alpe su među top turističkim odredištima u Sloveniji, pa ako ste za hiking, biking, ili kayaking...


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju