1. Louisville, Kentucky
- Ako se ikada nađete u Louisvilleu, posjetite Brown Hotel (335. W. Broadway) koji je poznat po Hot Brownu, purećem sendviču sa slaninom, rajčicom i umakom od vrhnja. Ovo je nešto poput sendviča iz Lovranskog puba!

2. Chennai, Indija - Ovaj grad je dom poznatog jela Chicken 65, koje je zapravo piletina u raznim indijskim začinima. Nešto posebno, gotovo nebeski! nastao je u Hotelu Buhari u centru grada, koji jedini ima originalan recept za pripremu!

3. Buffalo, New York - Sigurno ste u nekom od američkih filmova čuli za Buffalo wings, popularno jelo koje potječe iz Anchor Bara, gdje je prvi put pripremljen davne 1964. godine.


4. Ho Chi Minh City, Vijetnam - Ovaj grad postao je popularan zbog hruskavog sendviča imena Banh mi, koji se poslužuje na francuskom bagetu i nakon što je Vijetnam proglasio nezavisnost od Francuske 1954. godine.

5. Lyon, Francuska - Lyonski krumpir, jelo od domaće uzgojenog povrća, nešto nalik na musaku, no bez vrhnja i mesa, izvorni je specijalitet ovog podneblja.

6. Cincinnati, Ohio - Popularno jelo ovoga kraja zove se Cincinnati chilli, a glavni sastojci ovog jela su začini koji uključuju cimet, klinčiće, piment i čokoladu. U chilliju!?

7. Osaka, Japan - Kada šećete Osakom, kao da ste u muzeju ulične hrane. Ipak, jedno jelo odskače od ostalih, a to je Takoyaki. Kako to opisati - kao fritule punjene hobotnicom! Eto, pa budite i vi tako jaki!


8. Bologna, Italija - Treba li napisati išta više? Bolonjez! Svi ga znamo i obožavamo. Svi ga mi jedemo često! Ali... Kakvog li je okusa onaj originalan? Ništa, treba istražiti na licu mjesta...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju