Ako još niste odlučili kamo ćete za doček nove godine, razmislite o sjeveru Hrvatske, gdje se krije riznica dobrih osjećaja i doživljaja, isprepletenih vinskim čarolijama i gastronomskim delicijama jer ona uvijek iznova šarmira. U nastavku donosimo pet razloga zbog kojih biste se trebali uputiti na doček u međimurski kraj Hrvatske.


1. Naučit ćete nešto novo

Putovanja nam, između ostalog, služe da nešto novo i naučimo. Na najsjevernijoj točki Hrvatske, u selu Žabnik moći ćete tijekom svog novogodišnjeg izleta saznati sve o bogatoj međimurskoj tradiciji. Zaputite se do Mlina na Muri i Mlinarske hiže te kroz interaktivnu Etnografsku zbirku saznajte kako je izgledao život mlinara. Popnete li se na Mađerkin breg, brežuljak stepenastog oblika s kojega pogled za lijepa vremena seže čak do susjednih zemalja, shvatit ćete i hvalospjeve o ljepoti međimurskog krajolika.


2. Nećete osjećati mamurluk

Gornje Međimurje brežuljkasto je podneblje ukrašeno šumama, livadama i netaknutom prirodom. Upravo zato savršeno je za uzgoj vinove loze, a poznata autohtona međimurska sorta, koja u Međimurju uspijeva dulje od stoljeća jest Pušipel. Blagdani su razdoblje uživanja i opuštanja, pa nema primjerenijeg vremena od kušanja slavnih međimurskih vina. Vinorodni kraj idealan je za doček jer vas od kvalitetnih međimurskih vina neće boljeti glava.

Trim staza pored Termi Sveti Martin Trim staza pored Termi Sveti Martin (Foto: TSM)


3. Zaljubiti se i sa sobom ponijeti nove recepte

U ponudi za doček Nove godine u Termama Sveti Martin uključen je polupansion, što znači da vas očekuju doručak i večera s bogatim izborom specijaliteta, a na istraživanje međimurskih okusa možete se uputiti i u obližnje, kvalitetne restorane. To je savršena prilika da saznate zašto je lokalna gastronomija gornjeg Međimurja dobitnica prestižne EDEN nagrade. U Međimurju i u Termama naglasak je na domaćem. Domaće uzgojene namirnice, priprema hrane sa srcem i tradicija kao glavni začin oduševit će vas i neke ćete recepte htjeti ponijeti kući.


4. Opustiti se u termomineralnoj vodi

Nakon novogodišnje noći idealnu regeneraciju može pružati kupanje u bazenima ili jaccuzziju. Termomineralna voda u Svetom Martinu na Muri prema analizama je među najkvalitetnijim termomineralnim vodama u Europi, pa je bazenski kompleks The Temple of Life idealno okruženje za zdravo opuštanje. U njemu se isprepleću autentični lokalni elementi i dijelovi antropozofske filozofije koju je izumio dr. Rudolf Steiner s LifeClass filozofijom koja nadahnjuje kvalitetan život kombinirajući zdravlje i užitak. Takav ambijent pruža savršen ugođaj za donošenje novogodišnjih odluka.


5. Učiniti nešto za sebe

U LifeClass Termama Sveti Martin nalazi se najveći wellness centar kontinentalne Hrvatske koji nudi više od 20 različitih masaža i nekoliko vrsta sauna poput finske i rimske. Nagradite se za kraj 2018. i napunite baterije za 2018. te svakako isprobajte tajlandsku masažu ili masažu uljem od vina koja priča priču o ovom vinskom kraju. U LifeClass Termama Sveti Martin riječ je o wellness odmoru kakav će vam dobro doći da u novu godinu uđete opušteni i smireni. Uđite u 2019. godinu s novim iskustvima na svim razinama! 
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju