1. Cartagena u Kolumbiji

Stari grad čuva sve čari kolonijalnog razdoblja sa svojim uskim ulicama uokvirenim zgradama s prastarim divnim vratima i istaknutim balkonima. Ovu destinaciju toplo preporučamo svima koji vole povijest i starine.

2. Santa Teresa, Kostarika
Prije dolaska Europljana, prostor današnje Kostarike naseljavali su domorodački Indijanci s utjecajima razvijenih srednjoameričkih i andskih kultura. Upravo je njihova kultura ono što je uvelike zaslužno za razvoj Santa terese u moderno turističko odredište. A ni pješčane plaže nisu odmogle...

3. Pittsburgh, Pennsylvania
Karakterističan oblik poslovne jezgre Pittsburgha je trokut kroz koji prolaze rijeke Allegheny i Monongahela, koje tvori rijeka Ohio. Grad ima 151 visoku zgradu, 446 mostova i dvije željeznice. Pittsburgh je poznat kao "grad mostova" i "čelični grad" zbog mnogih mostova i bivših tvornica čelika. Ako volite metal...


4. Mexico City, Meksiko
Područje ove metropole se smatra najbrže rastućim na zemlji. Od 1987. godine povijesno središte Meksika, kao i vodeni vrtovi u njegovoj četvrti Xochimilco, su upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Americi.

5. Ruanda
Ovo je jedna od najgušće naseljenih zemalja Afrike - na prostoru manjem od polovine polovice Hrvatske živi oko 8 milijuna ljudi. Ruanda je zbog svojih prirodnih ljepota jedno od najpoznatijih turističkih odredišta afričkog kontinenta.

6. Mianmar
Poznata nekoć kao Burma, ova država smještena je u jugoistočnoj Aziji. Burma je od 1531. do 1885. bila središte neovisnoga kraljevstva koje je svoj vrhunac doživjelo sredinom 18. stoljeća kada je pod Mianmarskom vlašću bio velik dio susjednog Tajlanda i neke indijske pokrajine. Mianmar je još nedovoljno istražena država koju svakako valja posjetiti.


7. Bahami
Plaže, palme i tirkizno more. Upravo to nam prolazi kroz glavu pri spomenu imena Bahami. Ova otočna država obuhvaća otočje od 700 otoka istočno od Floride i sjeverno od Kube.

8. Beograd, Srbija
Tko bi rekao da se na popisu pronašla i jedna nama veoma bliska turistička destinacija. Sudeći prema ocjenama turista, Beograd je jedan od najljepših gradova Europe! Cijene su niske, hrana je genijalna, a zabava zagarantirana.

9. Helsinki, Finska
Helsinki ima brojne znamenite građevine u neoklasicističkom stilu koji dijelom podsjeća na antiku, a bio je popularan u 19. st. Većinu današnjih građevina koje krase prijestolnicu Finske je izgradio arhitekt Carl Ludvig Engel.

10. Berlin, Njemačka
Brandenburška vrata, Reichstag i Siegessäule samo su neki od simbola Berlina i građevine poznate širom svijeta, a simbol grada kojeg vole svi Berlinčani je i Berliner Bär (berlinski medvjed). UNESCO-vi spomenici u Berlinu su Muzejski otok, Dvorci i parkovi u Berlinu i Stambena naselja berlinske moderne.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju