Tako su u 2015. godini, najpoželjnije destinacije svijeta za turiste dubljeg džepa redom: Meksiko, Kanada, Novi Zeland, Australija, Argentina, Velika Britanija, Kostarika, Južnoafrička Republika, Hong Kong i Čile. Kada pogledamo, jedino je pravo za zaključiti da je većina ovih destinacija na popisu - jer su još uvelike neistražene. Dakle, bogatašima su dosadili resorti, vrijeme je za avanture!

Virtuoso je također izbacio „Hot Listu“ na kojoj donosi popis destinacija koje već bilježe kontinuirani rast. To su Singapur, Novi Zeland, Aruba, Izrael, Portoriko, Djevičanski otoci, Francuska, Bahami, Čile i Španjolska.

Izvještaj također donosi neke zanimljive informacije poput one koja govori kako stariji putnici na putovanja troše prosječno 11.077 dolara godišnje, za razliku od mlađe generacije - 7.110 po osobi.

Iako Hrvatska nije ušla u TOP 10 u 2014. godini, ove je godine ušla među najpopularnije nove destinacije, i to ispred Burme, Kube, Butana, Islanda, Perua, Vijetnama, Kostarike, Antarktike i Galapagosa.

Odabrane su i najpopularnije obiteljske destinacije, a to su redom Italija, Meksiko, Havaji, Engleska, Kostarika, Francuska, Južnoafrička Republika i Dominikanska Republika. Naravno, nisu izostavljene ni TOP destinacije za bračna putovanja – Italija, Maui, Francuska Polinezija, Francuska, Maldivi, Meksiko, St. Lucija, Kauai, Fiji i Bali.
 
Uglavnom, sad znate gdje se kreću ljudi s puno novaca, pa se lako možete infiltrirati. U svakom slučaju - javite nam kako ste se proveli!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju