Vinogradi Wanaka, Novi Zeland

Prekrasno ljetovalište na ovom nama udaljenom otoku privlači goste tijekom cijele godine; zimi nudi skijališta, a ljeti planinarenje, ribolov i brdski biciklizam. No u jesen, koja traje od ožujka do lipnja, sve vinarije su širom otvorene s obzirom da je to vrijeme žetve. Wanaka je najpoznatija vinska regija, tako da ako dođete do tamo, nemojte propustiti ture i obilaske vinograda i vinarija.

Kada ići tamo
Definitivno u ožujku i travnju, kada je vrijeme održavanja dva velika vinska festivala.

Anza–Borrego, Kalifornija, SAD
Najveći park u Kaliforniji slavi proljeće s mnogo cvjetanja. Posjetitelji bi definitivno trebali krenuti na planinarenje Borrego kanjonom i izabrati rutu dugačku pet kilometara na kojoj će proći polja lavande i drugog cvijeća.

Kako doći do tamo
Ako se nalazite na zapadnoj obali SAD–a, do ovog kanjona imate otprilike dva sata vožnje. Također, postoji i autobus koji vozi iz San Diega.


Palawan, Filipini
Palawan je najveći otok istoimene pokrajine, koji se sastoji od oko 1780 otoka. Vrlo je popularan među turistima zbog svoje nedirnute prirode, bujnih džungli, planina, bijelih pješčanih plaža i kristalno čistog mora.

Kada ići tamo
Najbolje vrijeme za posjetu je od ožujka do lipnja. Vrijeme je tad ugodno, sunčano i toplo, dok kasnije počinje sezona kiša.

Valetta, Malta
Glavni grad ove nevelike otočne države pravi je dragulj u Sredozemnom moru. Posjeduje bogatu kulturnu baštinu, ali je i okružen netaknutom prirodom, stoga nije slučajno da grad svake godine privuče more turista. Ljeto je definitivno vrhunac sezone, ali proljeće je definitivno više privlačno za one kojima se grad otkriva u miru i bez prevelike žurbe.

Kako doći tamo
Avionom iz raznih europskih gradova, a važno je spomenuti i kako je zadnjih godina Malta sjajno povezana niskotarifnim letovima.


Nacionalni festival cvjetanja trešanja, Washington, SAD
Davne 1912. stanovnici Tokyja poklonili su 3000 stabala trešnje Washingtonu. Od tada pa do dan danas, glavni grad SAD–a svakog se proljeća budi u mirisima cvjetova trešnje. Vremenom su se u to doba počele održavati i razne kulturne manifestacije, programi i izložbe, koje, nakon razumljive pauze, danas opet slave japansko – američko prijateljstvo. Ove godine stižu i umjetnici iz Japana, koji će svojim umijećem zasigurno izmamiti pljesak publike.

Kada ići tamo

Cvjetanje se očekuje ove godine između 11. I 14. travnja, dok su razni festivali već započeli i traju do sredine četvrtog mjeseca.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju