Imam najbolji posao na svijetu, plaćaju me da pijem, našalio se renomirani svjetski konzultant i co Chairman International Wine Challenge-a Master of Wine Peter McCombie na vinskom putovanju poznate makedonske vinarije Tikveš u zagrebačkom hotelu Westin.

Master of Wine najprestižnija je vinska titula, a njome se može pohvaliti tek 355 vinara, kupaca, dobavljača, akademika, sommeliera, predavača, pisaca, novinara i drugih stručnjaka koji dijele strast, ali i iznimno znanje o vinu. Iz tog podatka proizlazi da se više ljudi otisnulo u svemir nego onih što nose prestižnu vinsku titulu.

Peter McCombie Peter McCombie (Foto: Julio Frangen)

Odlična vina pratila su riblja i mesna iz kuhinje hotela, a Peter McCombie je polagano uvodio posjetitelje u okuse i mirise autentične makedonske kapljice dopuštajući im da najprije sami u čašama osjete dud, prepečeni tost, cvjetove jabuke koji su na nepcu zaplesali lijepo balansiranim kiselinama i dugim završetkom pa tek onda zaokružio poglavlje vlastitim komentarima. Nizao se Alexandria Cuveé belavintage 2017., bijela i crvena Bela Voda iz 2015. i 2016., Vranec Special Selection, 2015., sve do Temjanike Special Selectiona iz 2017.

> Vinarija Krauthaker predstavlja Pinot sivi 2016.

Glavni direktor vinarije Radoš Vukićević napomenuo je kako Tikveš ima ambiciju postati svjetski poznati vinski brend i približiti se najvišim svjetskim standardima u proizvodnji vina. To je potvrdio činjenicom da Tikveš desetljećima kontinuirano osvaja brojne nagrade na svjetskim natjecanjima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju