Leonardo da Vinci sinonim je za inovacije i kreativnost. Nasljeđe tog genija su neobične naprave koje je izumio, kao i veličanstvena umjetnička djela i crteži, koji još i danas, nakon više od 500 godina, u nama izazivaju strahopoštovanje.

Izložba obuhvaća više od 80 složenih izuma strojeva te reprodukcije Leonardovih najpoznatijih slika i crteža, anatomskih studija i njegovih slavnih kodeksa. Sada imate mogućnost doživjeti nasljeđe velikog genija uživo, na način da upravljate nekima od izloženih strojeva te nakratko otputujete u Leonardovo doba, ili preciznije – u Leonardov genijalni um.


Nakon proučavanja njegova djela »Codici Vinciani«, držeći se svih Leonardovih naputaka, grupa stručnjaka i vještih majstora iz Firence, uspjela je proizvesti interaktivne strojeve u realnoj veličini uporabom istih materijala koje je Leonardo da Vinci u svoje doba imao na raspolaganju.

Izlošci obuhvaćaju Leonardove vizionarske izume kao što su helikopter, jednostavnu preteču padobrana, zmaj za letenje, oklopno vozilo, pogonski prijenos, bicikl, automobil, podmornicu, tiskarski stroj, hidrauličnu pilu, projektil, vertikalnu bušilicu… stotinama godina prije nego li su se njihovi stvarni izumitelji zaista rodili.


Izložba je pažljivo zamišljena i oblikovana sa svrhom da privuče pojedince što različitijih interesa te im omogućuje da sami istraže jedan od najvećih svjetskih umova svih vremena. Genij Leonarda da Vincija još uvijek živi, nadahnjujući maštu i izazivajući divljenje u svakom od nas.

Ulaznice za izložbu možete kupiti na ulazu Kineskog paviljona, a od kraja tjedna i putem sustava Eventim.


Cijena ulaznica:
Djeca osnovna i srednja škola – 45 kuna po osobi
Studenti i umirovljenici – 60 kuna po osobi
Odrasli – 70 kuna po osobi
 

Radno vrijeme izložbe je svakim danom od 9 – 19 h, a sve detaljnije informacije dostupne su na stranici Da Vinci Zagreb i facebooku
 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju