Pomalo neobična vijest stiže iz bogate Švicarske. Naime, jedno selo odlučilo je turistima zabraniti fotografiranje iz razloga što je suviše lijepo da bi se slike samo tako objavljivale širom društvenih mreža!

I dok ćete i dalje moći gledati idilične slike švicarskih krajolika, fotografije iz mjesta Bergun nećete više naći u bespućima Facebooka i Twittera. Naime, turistička zajednica mjesta, koje se nalazi sjeverno od slavnog skijaškog centra St. Moritz, donijelo je odluku o zabrani fotografiranja mjesta i objavljivanja tih istih slika na društvenim mrežama.



Ako se pitate zašto, odgovor je vrlo jednostavan. Naime, stanovnici smatraju kako žive na najljepšem mjestu na svijetu i boje se da bi oni koji slike ugledaju, mogli zapasti u depresiju i osjećati se nesretnima, jer ne mogu trenutačno boraviti u ovom raju na zemlji. Čak i ako ovo nije istina, to je napisano u službenom priopćenju turističke zajednice.

Turistički ured već je uklonio fotografije mjesta s društvenih mreža, a istu stvara trenutačno rade i sa službenih stranica. Također, propisana je kazna i za prekršitelje zakona, koja će iznositi 5 franaka (35 kuna) i iskoristit će se u svrhu očuvanja okoliša.

Naravno, neke je ova vijest razbjesnili te su poručili kako ovdje više „neće kročiti nogom“, dok drugi smatraju kako je ovo samo dodatna promocija turizma.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju