Cirkuski ulični festival u Samoboru posvećen je cirkuskoj/izvedbenoj uličnoj umjetnosti. Kroz žongliranje, vožnju monocikla, hodanje po žici, komediju, klaunove, ekvilibriste, fizičko kazalište, performere, ulično kazalište, glazbu, igru s posjetiteljima, smijeh i veselje zbližit će različite kulturne afinitete i različite generacije građana.

Upotpunjuje kulturnu, turističku, zabavnu, ali i gastronomsku ponudu grada Samobora, i oživljava humoristični duha grada Samobora. Godine 2011. ovaj festival je postavio Samobor na cirkusku kartu Europe i potvrdio je svoju težnju da nastavi s radom, a slijedećih godina se proširuje i postaje prepoznatljiv Samoborski festival.

Festival će se održati na lokacijama: Trg kralja Tomislava i u parku kod Samoborskog muzeja.

Artiste koje pozivamo ove godine istražuju sve sfere cirkusa što uključuje eksperimentiranje s različitim novim medijima (glazba, suvremeni ples, mima, fizički teatar, digitalna umjetnost…) Na taj način se posjetiteljima festivala pruža novo iskustvo i najnovija cirkuska dostignuća.

Ove godine na CU'FUS-u prestavljamo mnoštvo domaćih i međunarodnih uličnih predstava s područja cirkuske umjetnosti a neki od artista su: Squadrasua (Češka), Dario Zisa(Italija), Spinus (Makedonija), Cirusfera (Srbija), Vladimir Ježić (Hrvatska) i mnogi drugi.

Na CU'FUS-u imamo: redoviti cirkuski ulični program, CU'FUSEK (dječji program), cirkusku GALA VEČER, CHILLIBAR NA CU'FUS-u, CU'FUZIK - muzika an cu'fus-u, CU'FUSARIJE (cirkuske radionice), PREZENTACIJE na CU'FUS-u, gastro ponudu, nagradne natječaje i još puno, puno cirkusarija...

CU’FUS je projekt udruga cirkusko-izvedbene provenijencije koje se nalaze u Samoboru. To su „Cirkuska udruga Razbibriga” i ''Antuntun'', udruga za rastjerivanje dosade.

...svi pod mus na 6. CU'FUS...

Više informacija i detaljni program festivala možete pronaći na cufus.net.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju