Turistička poljoprivreda razlog je zbog kojeg posjetitelji iz cijeloga svijet dolaze u japansko selo Inakadate gdje se rižino polje pretvara u umjetničko platno.
 

 

A post shared by micchon (@micchon_8) on


Umjesto bojom, slike dobivaju miješanjem i sadnjom riže različitih boja. Svake godine mijenja se tema pa su do sada u polju osvanuli Mona Lisa, Napoleon, Marilyn Monroe, likovi iz Zvjezdanih ratova te filma Zameo ih vjetar.

> Ulaz se ne naplaćuje: Otvoren je najveći "živi muzej" na svijetu
 
Ove godine tema je japanska mitologija, a prva izložba na otvorenom bila je još 1993. Inicijativa je pokrenuta kako bi se privukli posjetitelji, ali i ukazalo na vrijednosti tradicije rada u polju. Inakadate godišnje privuče više od 200 000 ljubitelja umjetnosti koji mogu naučiti sve o različitim vrstama riže te načinima na koje se sije.   
 

 

A post shared by はらまさひこ (@minibromp) on


Proces nastajanja umjetničkih remek-djela započinje na računalima gdje dizajneri osmišljavaju motive, a zatim se kreće na teren kako bi se označili dijelovi slike. U sadnji sudjeluje na stotine ljudi, a kako bi se vidjela cijela slika potrebno se popeti na toranj visok 22 metara.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju