Glavobolja je česta nuspojava ispijanja vina, a osim alkohola nju izazivaju i aditivi koje se stavljaju u alkoholnu tekućinu. Što je vino jeftinije, to ono ima i veći broj konzervansa kojima se pokušava poboljšati okus, a njeno ispijanje izaziva još veće bolove u predjelu glave.

Vinski štapić upija histamine i sulfate iz vina, prozrači njegovu teksturu i poboljšava okus i najjeftinijih boca. Wind Wand ili štapić za vino korisna je spravica koja pomaže pri ovome problemu. Miješanjem vina u trajanju od tri minute ili nešto duže, ovaj štapić upija histamine i sulfate iz tekućine, prozrači teksturu vina i transformira okus na bolje. Uz to smanjuje mogućnost dobivanja glavobolja, crvenila kože i drugih negativnih posljedica uživanja u vinu.

Na tržištu se nalazi nekoliko različitih modela, od vinskog štapića Philipa Steina koji koristi prirodne frekvencije za omekšavanje tanina, do The Wanda PureWinea koji se temelji na sistemu izbacivanja aditiva uz pomoć štapića koji zamjenjive filtre. Čarobni štapić za vino može se kupiti već od 135 kuna.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju