Još je ostalo nekoliko tjedana do sve popularnijeg i posjećenijeg ZeGeVege festivala održivog življenja. U sklopu raznovrsnih sadržaja, 2. i 3. rujna, na Trgu bana Jelačića, pozitivnom ozračju pridonijet će i bogat program radionica i predavanja kroz koji će se promicati zdrava prehrana i stil života te održiv načina življenja s pozitivnim utjecajem na okoliš, ljude i životinje.

Posebna gošća, kulturologinja Ksenija V. Kutlačić iz Slovenije, 2. rujna 2016. u 20 sati održat će predavanje 'Životinje iz druge perspektive'. U njemu će predstaviti rad Utočišta Koki koje vodi i koje je dom spašenim životinjama.

Zavod za zaščito rejnih živali Koki iz Slovenije (Udruga Koki) krajem listopada obilježava dvije godine intenzivnog djelovanja na području zaštite životinja s farma. Prva je i zasad jedina takva organizacija u široj regiji, a osim konkretne pomoći životinjama u nevolji i uspostavljanja mreže 'mikroskloništa', kroz životne priče spašenih životinja i druge projekte potiče ljude da odaberu veganski način života.

Posjetitelji ZeGeVege festivala će svaki puni sat, 2. rujna od 9 do 21 sat i 3. rujna od 9 do 19 sati, moći besplatno poslušati zanimljiva i edukativna predavanja ili degustirati vegansku hranu na nekoj od maštovitih radionica.

punkufer.dnevnik.hr/clanak/zagreb-9-zegevege-festival-2-i-3-rujna-na-trgu-bana-jelacica---445250.html

Od raznovrsnih tema mogu se izdvojiti: izrada palačinki bez jaja, biljna prehrana u trudnoći, izrada prirodne kozmetike, jela bez glutena, povezanost veganstva i sporta, zeleni sokovi i superhrana, permakultura i brojne druge.

9. ZeGeVege festival ugostit će 100 domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama, šest restorana s ponudom burgera, sirovih kolača i biljnih sladoleda, kao i nastupe glazbenika i plesnih skupina koji podržavaju održiv način življenja te zaštitu i prava životinja.

Više informacija i najavni video za 9. ZeGeVege festival nalaze se na službenoj stranici festivala.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju