9. ZeGeVege festival otvara se sutra na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. Izlagače možete obići već od 9 sati, a tijekom dva dana trajanja festivala održivog življenja organizirane su i brojne popratne aktivnosti.

ZeGeVege festival je edukativnog karaktera i organizira ga na neprofitnoj osnovi udruga Prijatelji životinja. Na području cijelog Trga bana Jelačića naći će se više od stotinu izlagača, šest restorana, šator s predavanjima i radionicama te pozornica s cjelodnevnim programom. Osim mnoštva dobre veganske hrane poput vege ćevapa, burgera od konoplje, gulaša, kebaba, sirovih torti i sladoleda, bit će prilike i za isprobavanje obuće izrađene od neživotinjskih materijala te tehnologije virtualne stvarnosti.

Od brojnih predavanja mogu se izdvojiti nutricionističko predavanje o veganstvu u trudnoći i djetinjstvu, predavanje o povezanosti ekologije i hrane i predavanja o povezanosti veganstva i feminizma. Na radionicama će se moći saznati kako pripremiti slasna jela s palačinkama bez jaja, sirove slastice i slično. Posjetitelje očekuje i šminkanje s veganskom kozmetikom, nagradna igra, a dijelit će se i veganski kondomi!

Broj vegetarijanaca i vegana neprestano raste, pa tako u Hrvatskoj ima više od 160 tisuća ljudi koji se tako hrane, a većina građana podržava ovaj rastući pokret i, naravno, voli pojesti dobar veganski obrok. Kako još uvijek sve javne institucije nemaju osiguran veganski obrok za osobe koje ga zatraže, posjetitelji će moći potpisati peticiju i tako se aktivirati i glede ljudskih prava.

Na ZeGeVege festivalu predstavit će se i brojne udruge čiji rad je povezan s održivim življenjem, a svaki posjetitelj otići će s brošurom u kojoj su recepti te korisne i zanimljive informacije.

ZeGeVege festival održava se u sklopu međunarodnog festivala Veganmania. Popis svih radionica i predavanja i detalji programa nalaze se na službenim stranicama

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju