Samo oni koji su bili na njegovom koncertu znaju da se nastup ovog miljenika hrvatske publike ne propušta, pa će se svakako naći u prvim redovima i na onom sutra, 23. kolovoza, na 18. Špancirfestu. Francuski umjetnik španjolskog podrijetla po šesti će put u Hrvatskoj uveseljavati mnogobrojnu publiku ritmovima svijeta, beskonačnom pozitivnom energijom i univerzalnim porukama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.

Poznat po svom društvenom aktivizmu i snažnim stihovima Manu Chao je jedan od najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti koji na čak sedam jezika pjeva o korumpiranosti politike, ljubavi, migracijama, životu u getu i slobodi mišljenja.

Svoj je karakterističan zvuk gradio kroz razne punk utjecaje koje je uspješno spojio s lirikom šansone te ritmovima salse, regea i ska muzike. Glazbeno putovanje koja traje skoro pa tri desetljeća Manu je započeo u kultnom bendu Mano Negra, a nakon njegovog se raspada 1995. godine odlučio na solo karijeru.

Uz hitove s njegova četiri sjajna studijska albuma, od kojih su najzapaženiji bili Clendestino i Proxima Estacion: Esperanza, moći ćete plesati na trosatnom koncertu na koji dolazi sa sastavom La Ventura kojeg čine gitarist Madjid, basist Gambeat i bubnjar Philippe.

Nastup na Špancirfestu bit će pojačan i s dva puhača, a set listu će osim himničnih pjesama, kao što su Bongo Bong, Clandestino, Me Gustas Tu, Rainin’ In Paradize, Mi Vida, Politik Kills ili Mala Vida, činiti i neke neobjavljene pjesme i obrade.

Nakon neumornog skakanja i plesanja te vreve na jednom od najpoznatijih hrvatskih festivala, odmor potražite u susjedstvu. Odmorite se u Termama Sveti Martin i istražite prekrasno Međimurje; samo dvadesetak kilometara udaljenosti od Varaždina dijeli vas od oaze mira i opuštanja. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju