Jesen je, i vrijeme je za recept s uvijek dobrodošlim gljivama! Ovo jednostavno jelo gotovo je za čas, a sir i gljive su doista dobitna kombinacija! Zato izaberite gljivu koja vam se najviše sviđa (što veći klobuk to bolje) i spojite je sa sirom jer jesen neće vječno trajati!

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Gljive punjene sirom

Sastojci:

4 velike gljive
100 g gorgonzole (ili sira prema želji)
25 g oraha, prženih i nasjeckanih
4 grančice timijana (majčina dušića, peršin - prema želji)
Maslac, narezan na male komadiće

>> Jesen stiže gljivo moja: Tri recepta koja morate imati u malom prstu

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva odvojite klobuke od stapki i posložite gljive na lim za pečenje. Ravnomjerno pospite sa sirom, orasima, majčinom dušicom i maslacem. Ovaj korak možete napraviti čak i dan unaprijed.

2. Pecite u pećnici desetak minuta sve dok gljive ne omekšaju i sir se otopi.

Dobar tek!