Sastojci za podlogu quicha:
450 grama krumpira
3 žlice maslinova ulja
2 čajne žličice soli
½ čajne žličice papra
1 žlica naribanog parmezana

Sastojci za nadjev:
5 jaja
200 ml mlijeka
1 rajčica
50 grama mladog luka
100 grama špeka
100 grama topivog sira poput cheddara
1 čajna žličica češnjaka u prahu

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Ogulite krumpir i narežite ga na tanke ploške.

3. Krumpir pomiješajte s maslinovim uljem, naribanim parmezanom i začinima. Ploške rasporedite po dnu i rubu vatrostalne posude. Stavite kratko zapeći na 15 minuta.

4. Za to vrijeme ispržite špek dok ne postane hrskav. Narežite ga na komadiće, pa ubacite u istučena jaja, mlijeko, sir, povrće i začine.

5. Tako pripremljeni nadjev prelijte preko krumpira i vratite u pećnicu na još 30 minuta.

6. Poslužite toplo uz salatu po želji. Dobar tek!

U videu Proper Tastyja pogledajte kako se priprema slana pita od krumpira, jaja, sira i slanine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju