Galerija Kako poširati jaje? - 4 1 Kako poširati jaje? - 1 1 Kako poširati jaje? - 3 1 Kako poširati jaje? - 5 1

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Brojni amateri, ali i profesionalci padali su na ovom testu. Često naizgled najjednostavnije stvari postanu prevelik zalogaj, a ništa drukčije nije ni s omiljenim svjetskim doručkom - poširanim jajem.

Mekano, sočno i puno okusa, poširano jaje desetljećima je prvi izbor brojnih bonkulovića. Međutim, rijetki se u tu kulinarsku avanturu žele upustiti u vlastitoj kuhinji.

To se lako može promijeniti uz jednostavne upute chefa Marija Mihelja. Najvažnije je da pazite na temperaturu vode. Voda ne smije vreti. Bitno je u nju dodati malo soli i obvezno alkoholnog octa, koji će bjelanjak održati na okupu.

Kako najlakše poširati jaje?

Chef Mario savjetuje da kuhačom napravite vrtlog u vrućoj vodi jer će upravo to omotati bjelanjak oko žumanjka i savršeno ga ispoširati. Kada je jaje gotovo, poslužite ga na kruhu ili tostu uz domaći umak Hollandaise, odnosno pripremite jaja na benediktinski, a ako želite još savjeta, pogledajte što vam sve Mario Mihelj otkriva u drugim epizodama Škole kuhanja.