Sezona višanja je u punom jeku. Ovo ukusno kiselkasto-slatko voće jedan je od najmoćnijih antioksidansa.

Višnje imaju snažan pozitivan učinak na naš organizam te dokazano smanjuju kolesterol u krvi, djeluju protuupalno te poboljšavaju krvnu sliku i rad srca. Želite li maksimalno iskoristiti moć ove namirnice pretvorite svježe višnje u hladno prešani sirup za razrjeđivanje.

Recept koji donosimo zadržava 100 posto nutrijenata iz ovog voća, a za njegovu pripremu ne treba vam blender niti štednjak jer višnje se ne trebaju ni kuhati niti miksati.

RECEPT ZA HLADNO PREŠANI SIRUP OD VIŠANJA

Sastojci:
- Svježe višnje
- Šećer
- Limunska kiselina

Recept za sirup od višnji koji donosimo zadržava 100 posto nutrijenata iz ovog voća Postupak:
1. Višnje operite i uklonite peteljke te ih stavite u posudu.

2. Vilicom ih dobro izgnječite te dodajte limunske kiseline po želji (cca na 2 kg višanja 1 žličica kiseline).

3. Višnje prelijte s vodom, ali toliko da ih voda prekrije.

4. Ostavite da tako odstoje preko noći na sobnoj temperaturi.

5. Sutradan višnje procijedite kroz sitnu cjediljku u staklenku.

6. Dodajte šećera u omjeru 1:1 s dobivenom količinom soka (npr. 1l soka, 1kg šećera)

7. Miješajte dok se šećer ne otopi te spremite u hladnjak.

8. Malo sirupa ulijte u čašu ili vrč, razrijedite ga s hladnom vodom i uživajte u osvježavajućem napitku.

Savjet: Želite li ostatke od procijeđenih višanja iskoristiti za kolač ili umak, višnje prvo očistite od koštica te ih potom zgnječite.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju