Sezona višanja je u punom jeku. Ovo ukusno kiselkasto-slatko voće jedan je od najmoćnijih antioksidansa.

Višnje imaju snažan pozitivan učinak na naš organizam te dokazano smanjuju kolesterol u krvi, djeluju protuupalno te poboljšavaju krvnu sliku i rad srca. Želite li maksimalno iskoristiti moć ove namirnice pretvorite svježe višnje u hladno prešani sirup za razrjeđivanje.

Recept koji donosimo zadržava 100 posto nutrijenata iz ovog voća, a za njegovu pripremu ne treba vam blender niti štednjak jer višnje se ne trebaju ni kuhati niti miksati.

RECEPT ZA HLADNO PREŠANI SIRUP OD VIŠANJA

Sastojci:
- Svježe višnje
- Šećer
- Limunska kiselina

Recept za sirup od višnji koji donosimo zadržava 100 posto nutrijenata iz ovog voća Postupak:
1. Višnje operite i uklonite peteljke te ih stavite u posudu.

2. Vilicom ih dobro izgnječite te dodajte limunske kiseline po želji (cca na 2 kg višanja 1 žličica kiseline).

3. Višnje prelijte s vodom, ali toliko da ih voda prekrije.

4. Ostavite da tako odstoje preko noći na sobnoj temperaturi.

5. Sutradan višnje procijedite kroz sitnu cjediljku u staklenku.

6. Dodajte šećera u omjeru 1:1 s dobivenom količinom soka (npr. 1l soka, 1kg šećera)

7. Miješajte dok se šećer ne otopi te spremite u hladnjak.

8. Malo sirupa ulijte u čašu ili vrč, razrijedite ga s hladnom vodom i uživajte u osvježavajućem napitku.

Savjet: Želite li ostatke od procijeđenih višanja iskoristiti za kolač ili umak, višnje prvo očistite od koštica te ih potom zgnječite.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju