Singapur je jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu. Štoviše, ovaj grad-država u jugoistočnoj Aziji nedavno je proglašen najsigurnijim mjestom u Gallupovom izvješću Solo Travel Safety Report 2019. Analizirajući podatke o sigurnosti na cesti u 142 zemlje svijeta, radu lokalne policije, broju pljački i drugih napada u pojedinoj državi, ustanovljeno je kako se solo putnici najbolje osjećaju baš u Singapuru.

Uzbekistan Putovanja 10 najsigurnijih zemalja za solo putovanja u 2019. godini

To ne čudi ako je poznato da Singapur ima jednu od najnižih stopa kriminala u svijetu. Lokalno stanovništvo može ostaviti svoj automobil otključan bez bojazni da će ga netko ukrasti. Žene će u singapurskim restoranima i barovima ostaviti torbicu bez nadzora da bi, recimo, otišle na toalet. Dame se osjećaju posve sigurno ako se same vraćaju kući iz noćnog izlaska, a roditelji ne moraju strahovati da će im netko oteti dijete ako ga ne prate u stopu tijekom cijelog dana.

Napadi na turiste se gotovo uopće ne događaju. Dakako, zabilježeni su neki manji problemi sa zakonom poput džeparenja, no takvi su prijestupi rezervirani su za "turistička“ područja poput zračne luke, u sredstvima javnog prijevoza te oko popularnih gradskih atrakcija.

Najveće sigurnosne probleme u zemlji izazivaju prevaranti koji se pretvaraju da su vlasnici zgrada i koji traže velike iznose za rezervaciju stanova za najam. Baš zato preporučuje se iznajmljivanje smještaja samo od registriranih tvrtki.

Treba imati na umu da je Singapur i jedan od najskupljih gradova za život. Kilogram mljevenog mesa u trgovini ćete platiti oko 60 kuna, pivo od pola litre oko 20 kuna (a u kafiću oko 70 kuna), dok ćete za mjesečni pokaz za javni prijevoz trebati dati oko 480 kuna. Istovremeno, riječ je o besprijekorno organiziranom gradu. Ulice su čiste i mirne, zbog čega će neki reći da je Singapur sterilan, pa čak i predosadan.

Ulaz nije svima dozvoljen! Bazen među oblacima koji je "zapalio" Instagram Bazen hotela Marina Sands Bay Sands SkyPark Infinity - 4 Sands SkyPark Infinity - 3 +3 Sands SkyPark Infinity - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju