Putovanja bez društva sve su popularnija, no kad se već odlučite putovati sami, važno je biti siguran da ste se zaputili u dovoljno sigurnu zemlju. Zato je nedavno objavljen „Solo Travel Safety Report 2019“, koji vam može pomoći pri odabiru destinacija na koje sigurno možete putovati i sami.

Izvještaj o sigurnosti objavljen je na stranici WeGoPlaces.me, a savjetuje putnike kamo ići i kako ostati siguran dok putujete svijetom. Istraživanje za potrebe izvještaja napravljeno je na globalnoj razini, a provodila ga je svjetski poznata tvrtka Gallup.

Island - 4 Island - 4 (Foto: Guliver/Thinkstock)

Za Gallupovo izvješće prikupljani su podaci stanovnika iz 142 zemlje. Oni su upitani koliko se sigurni osjećaju hodajući sami noću, koliko vjeruju lokalnoj policiji, jesu li bili napadnuti i opljačkani te još neka slična pitanja.

Prema istraživanju, najsigurnija zemlja ako putujete sami jest Singapur, a za njom slijede Norveška, Island, Finska, Uzbekistan, Hong Kong, Švicarska, Kanada, Indonezija i Danska. Prevelikih iznenađenja zapravo i nema, jedino se možda neki čude kako je na ovoj listi Uzbekistan, ali očito nema velikih problema za solo putnike u nekadašnjoj sovjetskoj republici.

Danska Danska (Foto: Guliver/Thinkstock)

S druge strane, nikako se ne preporučuje da solo idete u Venezuelu, a puno bolje ne kotiraju ni Afganistan i Južni Sudan. Stoga, ako baš ne morate ići tamo - ne idite.

Za detaljne rezultate posjetite sljedeću stranicu i odlučite koje je vaše iduće odredište u svom, nekima najboljem, društvu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju