Ako vam je dosadio klasčni biskvit od keksa, iskušajte onaj s bademima, a za posebni "touch" poigrajte se sirupom od malina. Prema želji, poslužit će i jagode ili drugo bobičasto voće prema želji.
Recept za cheesecake-šnite
Za biskvit:
4 jaja
120 g maslaca
50 g krušnih mrvica
100 g mljevenih badema
90 g šećera
3 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
Malo naribane korice naranče
Za kremu:
2 žlice soka od naranče
2 jaja
500 g svježeg sira
2 žlice šećera
3 vanilin šećera
Preljev od malina
180 g malina
2 žlice šećera
1 žlica vode
Priprema:
1. 10 malina maknite na stranu. Pomiješajte sastojke za preljev pa zagrijte i miješajte kuhajući oko 10 minuta. Izmiksajte pa procijedite i ostavite da se hladi.
2. Šećer i jaja pjenasto izmiješajte pa dodajte omekšali maslac. Postepeno dodajte suhe sastojke za biskvit miksajući.
3. Namastite četvrtasti kalup, ulijte smjesu i pecite oko 20 minuta na 165°C dok se ne učvrsti. Za to vrijeme napravite kremu.
4. Izmiksajte sastojke za kremu i rasporedite preko biskvita (nemojte gasiti pećnicu) pa utisnite maline i mjestimično prelijte preljevom. Pecite 20 minuta na 170°C.
5. Prije posluživanja ostavite da se hladi.