Iako bi mnogi francuski chefovi kolutali očima na ovakav način pripreme njihova najpoznatijeg doručka, omlet napravljen u plastičnoj vrećici sa zatvaračem izgledom i okusom prevario bi i najistančanije nepce. Neuspjelo preklapanje neće završiti kajganom ako posegnete za spomenutim kuhinjskim pomagačem i slijedite nekoliko jednostavnih uputa.

U videu koji smo pronašli vidjet ćete jednostavan i brz način kako skuhati savršen omlet bez imalo truda. Ovako pripremljen uspijeva baš svaki put, pa ne sumnjamo da ćete napokon biti ponosni na svoje kulinarsko umijeće, a najbolje je od svega što na takav način možete pripremiti i do osam omleta istovremeno.

Priprema:

1. U plastičnu čašu stavite vrećicu i otvorite je tako da otvor vrećice prebacite preko rubova čaše kako bi vam jednostavnije bilo razbiti dva jaja u nju.

2. Plastičnu vrećicu zatim izvadite iz čaše, iz nje istisnite zrak i zatvorite je zatvaračem pa rukama gnječite jaja kako bi ih 'izmutili'.

3. Vrećicu zatim postavite na isti način u plastičnu čašu i dodajte namirnice po želji – sir, povrće, šunku. Zatvorite vrećicu i stišćite sadržaj u njoj kako bi dobro povezali sve namirnice.

4. Zatim sadržaj vrećice stisnite na njezino dno, zagrijte vodu u loncu i stavite vrećice u kipuću vodu. Na ovakav način možete pripremiti i do osam omleta istovremeno.

5. Kuhajte oko 13 minuta, a zatim ga poslužite. Ne može biti jednostavnije, zar ne? Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju