Kobasice na jelovniku i zidovima, jastucima i ukrasima koji vise sa stropa ostvareni su san mesara Clausa Böbela, koji je u rujnu prošle godine otvorio prvi hotel takve vrste u svijetu. Bratwursthotel nalazi se na oko 40 minuta vožnje od Nürnberga u Rittersbachu, no bez obzira na to što je selo majušno, posjećuju ga turisti iz cijeloga svijeta. Vegetarijanaca i vegana, naravno – nema.

Boebelov hotel ima sedam soba, a poseban prostor namijenjen je degustiranju kobasica. Na ulazu se gosti mogu poslužiti konzerviranim hrenovkama, u sobama čeka mast i još mesa, a tko želi, može se okušati i u izradi bavarskih kobasica.

Pasioniranog mesara kojem je ljubav prema tom poslu u krvi već četiri generacije, na otvaranje hotela potaknula je želja za očuvanjem domaćih proizvoda jer se sve više Nijemaca okreće kupovini u supermarketima.

Kako kaže, želio je pokazati malim obrtnicima da se uz pokoju dobru ideju i ustrajnost – može sve. Naziv je birao prema omiljenom jelu – pečenicama koje se rade od usitnjene svinjetine, teletine i govedine. Najčešće se poslužuju s kiselim kupusom i krumpirovom salatom.

Bratwursthotel Bratwursthotel (Foto: Claus Böbel)

Dekoraciju u stopu prati hotelski jelovnik na kojem se može naći bratwurst s lukom, bratwurst šnicl, kobasice s čilijem, hrenom, pa čak i kavom ili čokoladom.
Bratwurst Hotel otvorio je u Rittersbachu, koji ima tek 300 stanovnika jer želi raditi i živjeti u prirodi, daleko od buke. Stanuje u susjednoj kući sa suprugom i kćerima, a tamo planira i ostati. Umjesto da odlazi u veliki grad, odlučio je da grad dođe njemu – i doista, dolazi mu cijeli svijet. 

10 nevjerojatnih stvari o indijskim vlakovima koji znaju zakasniti i 12 sati Indijski vlakovi - 1 Indijski vlakovi - 3 Indijski vlakovi - 2 +1 Indijski vlakovi - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju