Prvi Salon pjenušavih vina održava se 11. veljače 2017. u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, od 14 do 20 sati, a poseban dio programa rezerviran je isključivo za profesionalce iz vinskog svijeta.

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Košarice od jaja i tikvica Ispecite u pećnici Košarice od jaja i tikvica koje možete jesti za doručak, ručak i večeru

Salon teži eleganciji, ciljanoj vinskoj publici pa je tako broj izlagača i ulaznica za posjetitelje ograničen. Okupit će se najbolji proizvođači pjenušavih vina, tu će biti njihovi vrhunski pjenušci i brojni ljubitelji pjenušavih vina. Salonu će poseban ugođaj dati glazbeni program.



Organizator je slovenska tvrtka RadoStne priredbe, koja ovakve događaje u Sloveniji organizira već 20. godina, a u čast tog jubileja prvi put organiziraju priredbu van granica Slovenije. Misija im je širiti i podizati razinu kulture vina putem edukacije, pa će za posjetitelje biti organizirane I dvije vođene degustacije. Potporu Salonu pjenušavih vina pružaju Slovensko veleposlanstvo u Zagrebu te SLO-CRO Poslovni klub.