Irska niskobudžetna kompanija Ryanair želi smanjiti broj incidenta na letovima tako što će bi ograničili broj alkoholnih pića.

Prijedlog se odnosi samo na aerodrome u Velikoj Britaniji, a najpoznatija aviokompanija koja leti po niskim cijenama traži zabranu prodaje alkohola prije 10 ujutro i ograničavanje broja pića u restoranima i barovima na 2 po osobi.

"Nepravedno je da aerodromi profitiraju od neograničene prodaje alkohola putnicima, a potom ostavljaju avioprijevoznicima da se nose s mogućim posljedicama“ – izjavio je Ryanairov direktor marketinga Kenny Jacobs. Kao poseban problem naveo je točenje alkohola bez limita u trenutcima kad je let odgođen.



Prema dostupnim podacima broj incidenata na letovima u razdoblju od 2012. do 2016. se povećao za 600 posto, a velika većina bila je vezana za probleme s pijanim ili pripitim putnicima. Primjera radi, i broj uhićenih na britanskim aerodromima porastao je za 50 posto, a najveći krivac je nedvojbeno – alkohol.

Istraživanje provedeno među 4 tisuće članova kabinskog osoblja, pokazalo je da ih se 87 posto susretalo s pijanim putnicima, a četvrtina njih vjeruje kako su mogli utjecati na sigurnost leta.

Hoće li se britanski aerodromi na kraju odlučite za "nepopularne“ mjere, saznat ćemo u neko skoro vrijeme.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju