Čak i ako se ovoga ljeta ne nađete u Moskvi, možete pripremiti espresso martini koji spaja dva reprezentativna pića Rusije i Italije - votku i kavu. Osvježavajuća verzija klasičnog koktela idealna je za ljeto, ali pripazite s količinama... 

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Sastojci za espresso martini:

50 ml votke
40 ml produženog espressa ( Lavazza A Modo Mio Qualità Rossa kapsule)
15 ml javorovog sirupa ili meda
3-4 kockice leda (+ za hlađenje čaše)
3 zrna kave za ukrašavanje

Priprema:

1. Stavite sve sastojke u shaker za koktele i snažno ga tresite 10 sekundi

2. U čašu za martini ubacite led i kratko ostavite da se ohladi.

3. Izvadite led iz čaše, procijedite ulijevajući u čašu pa ukrasite zrnima kave.