Putovanje Transsibirskom željeznicom dobilo je ozbiljnu konkurenciju. Putovanje Rocky Mountaineerom kroz Kanadu National Geographic proglasio je jednim od najboljih na svijetu. Ovaj vlak svojim putnicima omogućuje nenadmašni pogled zahvaljujući svom staklenom krovu koji se spaja s prozorima, pa sa gotovo svih strana imate pogled na okoliš.

Rocky Mountaineer - 2 Rocky Mountaineer - 2 (Foto: Rocky Mountaineer)

Ovaj specijalni vlak je na kat, a taj kat omogućuje spektakularni pogled tijekom vožnje. Na prvoj razini postoje "otvorene" kabine zahvaljujući kojima putnici mogu udahnuti i svjež zrak planina Rocky.

Iako se na ovo putovanje kreće zbog pogleda koji pruža, putnici ne ostaju zakinuti u gastronomskoj ponudi. U vlaku je vrhunski restoran u kojem kuhaju nagrađivani kuhari, a svaki vagon ima svoj tim kuhara, kao i 3 do 4 domaćice/domaćina u restoranu. A tijekom cijelog putovanja gostima se poslužuju ukusne grickalice i napici.

Rocky Mountaineer nudi nekoliko ruta. Obalna spaja Seattle u SAD-u s Vancouverom i Rocky planinom. Putovanje od prašume do zlatne groznice omogućit će vam obilazak predivnih jezera, prašuma do pustinji nalik okoliša.

Putovanje kroz oblake provest će vas kroz kanjon Fraser sa svojom bijelom vodom i dramatičnim okolišem. Proći ćete i kraj ledenjaka Albreda i piramidalnih vodopada, gdje ćete vjerojatno imati priliku i vidjeti životinjski svijet koji ovdje obitava. Vrhunac ove rute je vrh Robsn, najviši vrh Rockyja.

Rocky Mountaineer - 6 Rocky Mountaineer - 6 (Foto: Rocky Mountaineer)

Posljednja ruta naziva se "Prvo putovanje na Zapad". Vodi kroz tunele i točku gdje je nekada vozio Canadian Pacific Railway, a njom se upoznaje taj dio povijesti I slavi spajanje kanadskog istoka I zapada.

Svako putovanje može trajati samo 2 dana, a u ponudi su I putovanja duža od 2 tjedna. Noću vlak stoji na željeznici, a vi istražujete šarmantna kanadska mjesta I noćite u vrhunskom lokalnom smještaju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju