Vidjeti Koloseum osjećaj je koji vas ostavlja bez daha u bilo koje doba dana i noći, ali novo uvedena tura od nedavano omogućava razgledavanje spektakularnog spomenika kulture i pod okriljem mraka. Slavni amfiteatar još više očarava noću, s tamnim nebom i osvjetljenjem koje još bolje dočarava atmosferu antičke strukture.

Tura, jednostavnog naziva „Ispod mjeseca“ novi je obilazak u ponudi iskusnih vodiča koji se kriju iza naziva Roma Experience, a posjetiteljima omogućuje da zavire i u neka inače ograničena područja Koloseuma. Ovo uključuje i posjet podzemnim tamnicama koje nije moguće obići tijekom dana.

Koloseum godišnje obiđu milijuni ljudi, a ova tura je, primjera radi, ograničena na 25 posjetitelja. To je izvrsna vijest, jer ćete zapravo cijeli amfiteatar imati za sebe i nećete se morati gurati s ostalim turistima.

Tura kreće s Piazza Venezia gdje će vam vodič dati neke osnovne infomacije o povijesti starog Rima. Potom na brzinu obilazite rimski forum, Kapitol i stižete do fascinantnog Koloseuma te se odmah spuštate u sami centar, na tlo, kako biste imali "gladijatorski“ pregled situacije.

Koloseum Koloseum (Foto: Getty Images)

Zatim, razgledavanje vas dalje vodi do podzemnih tamnica u kojima su gladijatori čekali da iziđu na pozornicu, a tu ćete i vidjeti kako je to točno izgledalo.

Ovaj noćni obilazak ipak i stoji nešto više, pa je tako za njega potrebno izdvojiti malo više od 500 kuna, točnije 74 eura. S obzirom na cijelu priču, čini nam se kako se takvo ulaganje isplati, pa ako uskoro krećete u Vječni grad, posjetite ovu stranicu i doznajte sve o noćnoj turi!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju