Riječki Korzo i ulica 128. riječke brigade ugostit će 2. i 3. rujna prvo izdanje Rijeka Food Festivala powered by Billa. Bit će to odličan spoj jedinstvene gastronomske ponude i jedne od najljepših šetnica Hrvatske, koji će sigurno privući sve ljubitelje neobičnih kulinarskih rješenja i vrhunskih gurmanskih okusa. A nakon Varaždina, Zadra i Zagreba i Riječani će se imati priliku uvjeriti zašto je Croatia Food Festival manifestacija koju ne smiju propustiti i što se krije na gastro punktovima najboljeg uličnog festivala hrane u Hrvatskoj.

A da će Rijeka Food Festival powered by Billa biti poseban, pobrinut će se mnogi vrsni kuhari. Kao gost festivala, svoja jela predstavit će i jedan od najboljih kuhara Hrvatske, Andrej Barbieri, koji će sa svojim CONCA D'OROM Riječanima ponuditi posebno osmišljen brudet od hobotnice te Tataki tuna sandwich u umaku od hrena, s klicama i rotkvicama. Neizostavni dio festivala bit će i pobjednica nedavnog Masterchef natjecanja Lana Klingor Mihić, koja je ujedno i organizator te potpisuje menu manifestacije. Jela će pripravljati i Iva Pehar, pobjednica Masterchefa te Ricardo Luque, koji će se predstaviti sa svojim venezuelanskim Arepa sendvičima.

Festival će ponuditi i jela s roštilja, a interes javnosti sigurno će zaokupiti ham steak, odrezak od 700 grama koji se spravlja po posebnoj recepturi i koji je postao zaštitno jelo ovog festivala. Uz specijalitete s roštilja, za čiju je kvalitetu zadužena Mesna industrija Braća Pivac, posjetitelje će sigurno oduševiti i veliki izbor azijske kuhinje, kao što su gyoze i spring rolice, a sve to začinit će se neponovljivim Kotanyi začinima i specijalnim azijskim namirnicama iz zagrebačke trgovine Asian Cash & Carry. Uz puno izazovnih i neodoljivih jela, sigurno će poseban izazov biti i slatki punkt na kojem će se pripremati Poffertjes palačinke na bazi heljdinog brašna, s 5 preljeva od višnje, šumskog voća, vanilije, čokolade i karamele.

Uz neodoljivo gastro iskustvo, građani će moći potražiti osvježenje u jedinstvenom pivu Amstel, jer Amstel Premium Pilsener vrhunsko je lager pivo uravnoteženog i punog okusa, a u njegovu je proizvodnju uloženo mnogo znanja i vremena. Amstel nas podsjeća da u ovome brzom svijetu ponekad treba zastati i uzeti malo vremena za prave stvari, poput kvalitetnog uživanja u Amstel Premium Pilseneru s dragim osobama. Jamnica, koja odlično ide uz svaki obrok, imat će svoj poseban korner, na kojem će svi posjetitelji moći osjetiti snagu mjehurića Jamnice i doživjeti najbolju gaziranu mineralnu vodu Europe, u njezinoj punoj ljepoti.

Uz mnogo ića i pića, Rijeka Food Festival powered by Billa svima će između 10 i 22 sata na riječkom Korzu donijeti i mnoštvo dobre zabave, iznenađenja, nagradnih igara, a posjetitelji će imati priliku kući otići s vrijednim poklonima. Stoga ne propustite Croatia Food Festival, dođite na Korzo i uživajte u mirisima i okusima koji će vas osvojiti na prvu i donijeti mnogo pozitivnih gastro užitaka o kojima ćete još dugo govoriti.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju