Goran Kočiš, chef Noela,
pripremio je novi zimski meni sa sezonskim zimskim namirnicama u inovativnoj, autorskoj interpretaciji.

"Inspiracija za ovaj meni je u gostima restorana, važno je pratiti ljude i njihove reakcije. Zbog toga smo i ostavili već poznate namirnice koje gosti izuzetno vole, ali smo promijenili način i tehnike pripreme te za prilog dodali sezonske, zimske namirnice. Kvalitetne namirnice od pouzdanih dobavljača, poštovanje prema namirnici te vizija koju najčešće dobijem kada sam pod pritiskom ili van radnog prostora, ključ su dobrog jela", istaknuo je chef Goran Kočiš.

Na zimskom se meniju tako nalaze već poznata jela od guščje jetre, gostima predstavljena na dva posve različita načina, poput steaka s prilogom od kremastog krumpira, pistacijama i pop corna od svinjske kožice, te torchon od guščje jetre s confitom od patke. Chef restorana naglašava kako su za hladnije doba godine karakteristična jača jela od crvenog mesa, poput jelena u kombinaciji s kruškom i ciklom.Novitet na zimskom meniju je tzv. suckling pig poslužen s domaćim kroketima od češnjaka i ružmarina, kremom od buče i umakom od kima. Riječ je o odojku koje nije konzumiralo nikakvu hranu osim majčinog mlijeka te pruža poseban okus nespojiv s uobičajeno pripremljenom svinjetinom. Od priloga na zimskom meniju dominira korjenasto povrće, posebice cikla koja daje očaravajuću slatkoću jelima od divljači, a istovremeno upotpunjuje kremasti rižoto od fazana s dodatkom badema i filea grejpa koji daje posebnu kiselkastu notu.

Klasične namirnice koje su u ovo doba godine sastavni dio svakog tanjura u Hrvatskoj, krvavice i zelje, svoje su mjesto pronašle i u restoranu Noel, ali u sasvim netradicionalnom obliku. Chef Goran Kočiš naglašava kako je crveno kremasto zelje njegov osobni favorit kada je o prilogu riječ, a radi se o zelju kuhanom u crvenom vinu s dodatkom meda, pekmeza od šljiva, klekovih bobica, lovorova lista, soka od naranče, cimeta i zvjezdanog anisa. Krvavice se poslužuju punjene u tradicionalnom obliku talijanske tjestenine Cappellacci.

"Posebno bih izdvojio Chef table i degustacijski meni, tu nije riječ samo o hrani, već o cijelom paketu doživljaja. Lollipop od žabljih krakova, hrana u obliku nacrtanih kućica i sunca koju moraju pojesti bez pribora, samo su neki od načina kojima im želimo pružiti doživljaj i iskustvo koje je više od samog jela i kvalitetnog vina. Gosti redovito nakon takve večere izlaze nasmijani i opušteni", poručio je chef. 

Restoran radi svaki dan od 10 do 2 ujutro, osim nedjelje. Više o ponudi saznajte na službenoj i Facebook stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju