Da biste dobili ove lijepe zelene palačinke dovoljno je u osnovnu smjesu za palačinke dodati dvije-tri šake svježeg baby špinata ili par žlica blanširanog špinata. Osim što će špinat palačinkama dati nježnu zelenu boju, dat će im i fini svježi povrtni okus. Možete ih puniti bilo kakvim slanim nadjevima, naš prijedlog je krem sir s komadićima sušenih rajčica.

I bundeva se odlično uklapa u priču o obojenim palačinkama. Recept za palačinke od bundeve je sve što trebate kako biste ispekli male, pahuljaste palačinke narančaste boje.

Kad smo već kod palačinki, znate li otkud dolaze palačinke? Znamo da ćete reći iz tave!

Sastojci:
(za 8-10 palačinki):

Za tijesto:
2 jaja
200 ml mlijeka
50 ml gazirane mineralne vode
8 punih žlica glatkog brašna
2-3 šake svježeg baby špinata ili 2 žlice sjeckanog blanširanog špinata
prstohvat sode
prstohvat soli
malo ulja

Za nadjev:
400 g krem sira
4-5 sjeckanih sušenih rajčica iz ulja

Priprema:

1. Napravite tijesto za palačinke: u blender ubacite jaja i dvije-tri šake baby špinata (ili dvije žlice blanširanog sjeckanog špinata) pa sve dobro izblendajte. Dodajte sol i sodu, malo po malo dodajte brašno, potom dodajte mlijeko i sve još jednom dobro izblendajte. Na kraju dodajte gaziranu mineralnu vodu i malo ulja. Izmiješajte i pustite da odstoji barem 10 minuta.

2. Ispecite palačinke: zagrijte tavu, malo je premažite uljem pa ispecite jednu po jednu palačinku.

3. Svaku palačinku nadjenite s dvije žlice krem sira, pospite komadićima sušenih rajčica, zarolajte i poslužite tople. Iako se služe tople, ove su palačinke izvrsne i kad se ohlade.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju