Jutra su već nagovijestila jesen u dolasku, ali popodneva su i dalje s višim ljetnim temperaturama, pa bi bilo šteta ne iskoristiti ih za uživanje u omiljenoj ljetnoj poslastici – sladoledu.

A umjesto da odemo do najbliže slastičarne, sladoled možemo napraviti i sami doma, vrlo jednostavno i u kratkom vremenu. Da ne spominjemo da je riječ o zdravijoj varijanti slastice od koje se nećete udebljati.

Sastojci:

2 banane
šaka lješnjaka
žlica kakaa
prstohvat soli
žličica cimeta
pola vanilin šećera

Priprema:

Banane stavite u zamrzivač na jedan dan. Prije nego što ih izvadite, prepržite lješnjake u pećnici i pričekajte da se ohlade. Kada ste izvadili banane iz zamrzivača, sve sastojke ubacite u blender i izmiksajte. Po volji ukrasite preljevom od čokolade, posipom od kakaa i/ili usitnjenim lješnjacima.

Ako ste više za voćnu varijantu, upotrijebite voće po izboru, najbolje neko bobičasto (šaku voća) i smrznute banane te meda po želji (ako se radi o kiselijem voću).
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju