Sastojci:
225 grama mljevene junetine
225 grama sušene tjestenine
1 luk
250 ml pilećeg temeljca
250 ml umaka od rajčice
140 grama svježeg špinata
200 grama naribane mozzarelle
1 žlica maslinovog ulja
1 čajna žličica sušenog origana
½ čajne žličice soli
½ čajne žličice papra

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

2. U vatrostalnoj tavi prepržite kockice luka na maslinovom ulju. Pirjajte dvije minute pa dodajte mljevenu junetinu i origano.

3. Meso pirjajte oko tri minute uz stalno miješanje dok ne potamni.

4. U tavu ulijte pileći temeljac, umak od rajčice, sol i papar. Sve dobro promiješajte.

5. Ubacite nekuhanu tjesteninu u tavu i pustite da tekućina zavrije. Poklopite tavu, smanjite temperaturu i pustite da se tjestenina termički obrađuje oko 12 do 13 minuta dok ne bude skuhana do kraja.

6. Naribanu mozzarellu posipajte preko vrha, pa stavite u zagrijanu pećnicu oko dvije minute dok se ne rastopi. Dobar tek!

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti