Rüdesheim na Rajni vrijedi posjetiti zbog idilične prirode, dvoraca i vinogada, a dok planirate posjet ovom Njemačkom biseru, otputujte u mislima uz gutljaje njihova specijaliteta koji diže iz mrtvih.

Riječ je o kavi koju je prvi put smućkao televizijski chef Hans Karl Adam prije 60 godina, a zahvaljujući tajnom sastojku, ostala je do danas popularna u kafićima Rüdesheima. Nijemci tradicionalno koriste brendi Asbach Uralt koji, zahvaljujući posebnoj aromi, može stati uz bok najfinijim konjacima. Dok ne kušate original, bit će dobar i neki drugi, naš ili strani brendi.

> Njemački gradovi koji kao da su nastali u bajci!

Sastojci za rideshajmsku kavu:

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

400 ml vode
50 g mljevene kave
4 žlice slatkog vrhnja
40 g fine tamne čokolade
8 kocki šećera
3 žlice brendija

Priprema: 

1. Zakuhajte vodu. Stavite mljevenu kavu u zagrijanu posudu pa je prelijte vrućom vodom.

2. Dodajte nekoliko kapi hladne vode da se kava slegne. Ostavite poklopljeno oko pet minuta. 

3. Dobro istucite slatko vrhnje. Tanko naribajte čokoladu. Stavite kocke šećera u šalice, poškropite ih brendijem i lagano zapalite šibicom.

4. Prelijte ih kavom. Potom dodajte tučeno slatko vrhnje i pospite ga čokoladom.