Barbara čije recepte i avanture s putovanja možete pratiti na njenomblogu Foodiona ili Facebook stranici uz ova sočna krilca preporučuje umak na bazi grčkog jogurta.

Odaberite vama omiljeni jer kako kaže Barbara uz ova krilca 'super idu razni umaci'. Pogledajte u videu kako se priprema jelo koje će od sada zasluženo pronaći mjesto u vašem kulinarskom repertoaru. Dobar tek! 


'Sweet and Sticky' pileća krilca


Sastojci: 

500 g pilećih krilaca
Maslinovo ulje
Aceto balsamico
6 žlica kečapa
Sol i papar
2 žlice meda
500 g krumpira
Crvena paprika
200 g grčkog jogurta
2 žlice majoneze
Češnjak i peršin

Priprema:


1. Začinite krilca maslinovim ulje, soli, paprom i crvenom paprikom. Dobro sve izmiješajte da se začini ravnomjerno rasporede.
2. Na papir za pečenje poslažite krilca i stavite ih u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na 15 minuta.
3. Za umak za premazivanje pomiješajte kečap, malo maslinovog ulja i aceta balsamica, med, crvenu papriku te papar.
4. Izvadite krilca iz pećnice, okrenite ih te ih premažite pripremljenim umakom. Vratite na 15 minuta pa ponovo okrenite i premažite. Nakon još 15 minuta krilca su gotova.
5. Pripremite umak prema želji i uživajte.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju