Nadahnite se meksičkom kuhinjom te njene klasične okuse sljubite u jedno sočno, ali nesvakidašnje jelo. Od tortilja, piletine, paprike, luka, graha i sira napravite slanu tortu.

Sastojci za slanu tortu:
6 pilećih prsa
6-8 paprika
6-8 tortilja
6-8 žlica umak od rajčice
3 glavice luka
1 konzerva graha od 400 ml
150 grama sira mozzarella
100 grama sira cheddar
kiselo vrhnje
maslinovo ulje
sol i papar po želji

Priprema:
1. U lim za pečenje stavite luk, paprike i piletinu narezanu na trake otprilike iste veličine. Posolite ih, popaprite i posipajte preko nje nešto maslinova ulja. Stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva oko 35 minuta.

2. U kalup za torte počnite slagati tortu. Preko tortilje dodajte nadjev s piletinom, malo graha, žlicu umaka od rajčice i naribani sir. Slažite tako sve slojeve dok ne potrošite sve sastojke.

3. Zapecite slanu tortu u pećnici oko 15 minuta dok se sir ne otopi i ne slijepi sa svim slojevima.

4. Tortu izvadite iz kalupa, prelijte s kiselim vrhnjem, pa narežite kriške. Poslužite toplo! Dobar tek!

U videu Food Envyja pogledajte kako se radi slana torta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju