Umjesto riže s mesom, plodovima mora, povrćem ili gljivama, isprobajte ovu kombinaciju sa zelenom lećom. Imat ćete ukusan ručak gotov u manje od pola sata.

Sastojci:

150 grama zelene leće
500 ml vode
1 žličica soli
225 grama divlje riže
2 veća luka, sitno nasjeckana
2-3 češnja češnjaka, nasjeckana
Maslinovo ulje

Priprema:

1. U tavu ulijte vodu i dodajte zelenu leću. Kada zavrije, smanjite vatru, poklopite i povremeno promiješajte dok se tekućina ne upije. Stavite na stanu.

2. Skuhajte rižu. Dok se riža kuha, stavite luk, češnjak i maslinovo ulje u veliku tavu. Pirjajte luk dok se ne karamelizira, oko 5 do 7 minuta. Potom dodajte leću i propirjajte skupa još minutu, dvije. Kada je riža kuhana, ubacite ju u smjesu i posolite.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju