Sastojci:
3 luka
6 kriški sira mozzarella
300 ml mlijeka
2 jaja
300 grama brašna
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica papra
1 čajna žličica crvene paprike u prahu
biljno ulje za prženje

Priprema:
1. Očistite luk i odstranite mu vrh. Koristeći oštar nož izrežite trake oko korijena luka tako da dobijete oblik cvijeta.

2. Narežite mozzarellu na sitne komade i umetnite ih između „latica“ luka. Stavite cvijet u zamrzivač da se zamrzne oko sat vremena.

3. Jaja pomiješajte s mlijekom, a u brašno dodajte sol, papar i crvenu papriku. Cvijet luka umočite nekoliko puta u mješavinu jaja i mlijeka pa u brašno. Vratite u zamrzivač na 20 minuta.

4. Ovako panirani cvijet ispržite u vrelom biljnom ulju oko 2 minute dok ne dobije hrskavu koricu. Poslužite uz umak po izboru. Dobar tek!

U videu pogledajte kako se priprema cvijet od prženog luka punjenog sirom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju