Da biste napravili finu pizzu, ne treba vam tijesto. Umjesto toga poslužite se ljetnim voćem br. 1 – lubenicom, čiji se okusi savršeno stapaju sa sirom i svježim lukom.

Sastojci za pizzu od lubenice:

  • 1 kriška lubenice debljine oko 2 centimetra
  • 200 grama svježeg luka u kolutićima
  • 50 grama sira s plemenitom plijesni
  • 3 žlice vinskog octa
  • 2 žlice slane vode
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice nasjeckanih oraha
  • 2 žlice svježih listova bosiljka 1 žlica šećera
  • ¼ čajne žličice soli

Priprema pizze od lubenice:

  1. Pomiješajte vinski ocat, šećer i sol, pa u ovu tekućinu stavite kolutiće očišćenog luka. Pustite da se u tekućini mariniraju oko 15 minuta.
  2. Ocijedite tekućinu od luka, dodajte joj slanu vodu i maslinovo ulje. Promiješajte sve zajedno.
  3. Kuhinjskim kistom namažite kružnu krišku lubenice ovom tekućinom s obje strane. Stavite lubenicu na roštilj tri do četiri minuta sa svake strane.
  4. Na grilanu lubenicu stavite luk, komadiće sira i oraha, a sve zajedno ukrasite listićima bosiljka. Narežite lubenicu kao klasičnu pizzu. Dobar tek!


U videu pogledajte kako se priprema ova naobična pizza od lubenice.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju