Da biste napravili finu pizzu, ne treba vam tijesto. Umjesto toga poslužite se ljetnim voćem br. 1 – lubenicom, čiji se okusi savršeno stapaju sa sirom i svježim lukom.

Sastojci za pizzu od lubenice:
1 kriška lubenice debljine oko 2 centimetra
200 grama svježeg luka u kolutićima
3 žlice vinskog octa
1 žlica šećera
¼ čajne žličice soli
2 žlice slane vode
2 žlice maslinovog ulja
50 grama sira s plemenitom plijesni
2 žlice nasjeckanih oraha
2 žlice svježih listova bosiljka

Priprema:
1. Pomiješajte vinski ocat, šećer i sol, pa u ovu tekućinu stavite kolutiće očišćenog luka. Pustite da se u tekućini mariniraju oko 15 minuta.

2. Ocijedite tekućinu od luka, dodajte joj slanu vodu i maslinovo ulje. Promiješajte sve zajedno.

3. Kuhinjskim kistom namažite kružnu krišku lubenice ovom tekućinom s obje strane. Stavite lubenicu na roštilj tri do četiri minuta sa svake strane.

4. Na grilanu lubenicu stavite luk, komadiće sira i oraha, a sve zajedno ukrasite listićima bosiljka. Narežite lubenicu kao klasičnu pizzu. Dobar tek!

U videu pogledajte kako se priprema ova naobična pizza od lubenice.