Da biste napravili finu pizzu, ne treba vam tijesto. Umjesto toga poslužite se ljetnim voćem br. 1 – lubenicom, čiji se okusi savršeno stapaju sa sirom i svježim lukom.
Sastojci za pizzu od lubenice:
- 1 kriška lubenice debljine oko 2 centimetra
- 200 grama svježeg luka u kolutićima
- 50 grama sira s plemenitom plijesni
- 3 žlice vinskog octa
- 2 žlice slane vode
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice nasjeckanih oraha
- 2 žlice svježih listova bosiljka 1 žlica šećera
- ¼ čajne žličice soli
Priprema pizze od lubenice:
- Pomiješajte vinski ocat, šećer i sol, pa u ovu tekućinu stavite kolutiće očišćenog luka. Pustite da se u tekućini mariniraju oko 15 minuta.
- Ocijedite tekućinu od luka, dodajte joj slanu vodu i maslinovo ulje. Promiješajte sve zajedno.
- Kuhinjskim kistom namažite kružnu krišku lubenice ovom tekućinom s obje strane. Stavite lubenicu na roštilj tri do četiri minuta sa svake strane.
- Na grilanu lubenicu stavite luk, komadiće sira i oraha, a sve zajedno ukrasite listićima bosiljka. Narežite lubenicu kao klasičnu pizzu. Dobar tek!
U videu pogledajte kako se priprema ova naobična pizza od lubenice.