Od malena nam govore kako ovo povrće čuva vid, a najčešće ju jedemo u juhi. Naravno, riječ je o mrkvi. Bogata je beta karotenom, vitaminima K, C, E, vitaminima B skupine, folnom kiselinom, kalijem, antioksidansima

A osim načina na koje smo navikli, od mrkve možemo napraviti i slasni namaz.

Sastojci:

5 velikih mrkvi
3 češnja češnjaka
Maslinovo ulje
Voda
Sol
Papar

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Dok se pećnica grije, narežite mrkvu na kolutiće te češnjak. Stavite na pleh, dodajte začine i ulje te promiješajte.

2. Pecite oko sat vremena, a kada je mrkva omekšala izvadite. Pričekajte da se ohladi i izblendajte.

Cala d'Istria: Je li ovo najljepša vila s bazenom na Mediteranu? Cala d\'Istria - 20 Cala d\'Istria - 19 Cala d\'Istria - 18 +16 Cala d\'Istria - 17

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju