Sastojci za 4 osoba:
4-5 slatka krumpira
2 žlice otopljenog maslaca
50 ml vrhnja za kuhanje
3 češnja češnjaka
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica papra

Priprema:
1. Krumpire stavite kuhati u lonac sa slanom vodom i na umjerenu temperaturu. Kuhajte dok krumpir ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko 15 do 20 minuta.

2. Ogulite krumpir i ocijedite višak vode. Napravite pire koristeći prešu za krumpir.

3. Vratite krumpir u lonac, pomiješajte ga s otopljenim maslacem, vrhnjem za kuhanje te zgnječenim češnjakom. Posolite i popaprite.

Ovako pripremljen slatki krumpir toliko je slastan da vam uz njega ne treba ni meso. Dobar tek!

U videu Tasty Vegetariana pogledajte 4 zanimljiva recepta u kojima glavnu ulogu ima upravo batat.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju