Sastojci za mini pite:
1 paket lisnatog tijesta
12 kriški špeka
12 kockica sira
12 žličica pekmeza od brusnica
1 žumanjak
nešto maslaca ili biljnog ulja

Priprema:

1. Razvucite lisnato tijesto i čašom odrežite krugove promjera nešto većeg od rupa kod kalupa za pečenje muffina.

2. Namažite kalup za pečenje muffina s nešto maslaca ili ulja, pa na njega stavite krug lisnatog tijesta.

3. Na lisnato tijesto stavite 1 krišku hrskavog špeka koju ste otkinuli na manje komade. Dodajte komadić sira i žličicu džema od brusnica.

4. Preko nadjeva stavite drugi krug lisnatog tijesta i zalijepite rubove s donjim krugom. Vilicom probušite rupice i premažite smjesom od jednog žumanjka i malo vode.

5. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta. Poslužite tople. Dobar tek!

U videu Proper Tastyja pogledajte kako možete napravite brzopotezne mini pite i s dodatkom čokolade.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju