Sastojci za harmoniku od krumpira:
4 krumpira
400 grama špeka

Za umak od maslaca:
4 žlice rastopljenog maslaca
1 žlica nasjeckanog češnjaka
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina

Za sirni umak: 
200 ml mlijeka
225 grama kremastog sira
50 grama svježeg vlasca
½ žlice soli
½ žlice papra

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

2. Dobro operite krumpire, i oštrim nožem ih zarežite po sredini. Svaki rez bi trebao biti u razmaku od oko tri do pet milimetara.

3. Stavite krumpire u mikrovalnu pećnicu na pet minuta.

4. Pomiješajte zajedno otopljeni maslac, češnjak i peršin, pa kistom premažite krumpire koje ste izvadili iz mikrovalne pećnice. Posipajte solju i paprom.

5. Između rezova umetnite komadiće špeka.

6 Stavite peći u pećnicu na 30 minuta dok se krumpir na ispeče, a masnoće sa špeka ne otope do kraja.

7. Preko krumpira prelijte umak koji ste napravili od zagrijanog mlijeka, rastopljenog sira, soli, papra i nasjeckanog vlasca. Poslužite s pečenim jajima. Dobar tek!

U videu "Tastyja" pogledajte kako se radi harmonika od krumpira punjena špekom, a ovdje kako napraviti pečeni krumpir iz folije punjen vrhnjem i špekom koji će vas zagrijati bolje od juhe.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju