Sastojci za 10 osoba:

Za nadjev:

400 g kuhane piletine
100 g svježeg sira
1 žlica maslinova ulja
4 češnja češnjaka
3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
1 luk
½ čajne žličice paprike
sol i papar po želji

Za tijesto:

1 žlica maslaca
400 ml punomasnog mlijeka
50 ml pilećeg temeljca
400 g brašna

Sastojci za paniranje:

jaja
krušne mrvice
ulje za prženje

Priprema:

1. U loncu zagrijte ulje pa pirjajte komadiće češnjaka i luka dok ne postane zlatnosmeđe boje. Dodajte narezanu kuhanu piletinu, sol i papriku pa sve dobro promiješajte.

2. Nadjev prebacite u zdjelu pa mu dodajte kremasti sir i peršin te sve dobro promiješajte.

3. U istom loncu otopite maslac, dodajte pileći temeljac i mlijeko te dovedite tekućinu do točke vrenja. Tada dodajte brašno i miješajte sve dok ne dobijete tijesto.

4. Prebacite tijesto na ravnu površinu i pustite da se malo ohladi.

5. Uzmite komadić tijesta veličine kokošjeg jaja te od njega napravite kuglicu. Potom ga rukama razvucite u krug, a u sredinu stavite žlicu nadjeva. Obložite tijesto oko nadjeva tako da ima oblik kruške.

6. Pripazite da između tijesta i nadjeva nema nikakvih rupa.

7. Tako pripremljene coxinhe panirajte s jajima i krušnim mrvicama te pržite u vrućem ulju dok ne dobiju zlatnožutu boju. Papirnatim ručnikom pokupite višak masnoće i poslužite s umakom po želji. Dobar tek ili saborear a sua refeição!

U videu možete pogledati kako najlakše oblikovati "batačiće"
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju