Sastojci za Bagels:

500 g brašna
265 ml vode
12 g suhog kvasca
žličica šećera
12 g soli
2 žlice rastopljenog maslaca
1 žumanjak
sjemenke sezama ili maka
mlijeko za premazivanje

Priprema: 

1. Pomiješajte toplu vodu, šećer i kvasac te ostavite da stoji 5 minuta. Dodajte rastopljeni maslac, brašno i sol.

2. Na pobrašnjenoj podlozi izmijesite tijesto pa oblikujte u loptu i ostavite pola sata.

3. Razvaljajte tijesto na oko centimetar debljine pa većom čašom izrežite krugove. Manjom čašom napravite rupe u sredini.

4. Višak tijesta umijesite i ponovite postupak.

5. Peciva ostavite oko pola sata da se dižu, a za to vrijeme zagrijte posoljenu vodu.

6. Peciva uronite u vodu na desetak sekundi pa ih stavite na namašćen papir za pečenje.

7. Premažite ih umućenim žumanjkom i mlijekom pa pospite sjemenkama. Pecite oko 15 minuta na 220 stupnjeva Celzijusa.

8. Peciva premažite sa slatkim ili slanim namazima ili poslužite kao sendviče.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju