Poštovani,

obraćamo vam se sa zahtjevom za ispravak informacija temeljem članka 40. stavak 1., 2. i 3. i članka 41. stavak 1. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13), objavljenih 27. veljače 2017. u članku pod naslovom "6 savjeta s kojima ćete uvijek pronaći jeftini smještaj" na portalu Punkufer.hr, autora novinara Marka Tarandeka.

Navedeni članak sadrži netočnu tvrdnju autora novinara Marka Tarandeka - citat: " Posljednjih se nekoliko mjeseci među strastvenim putnicima proširila šokantna vijest. Booking.com nije više najjeftinija tražilica za smještaj. No, bilo to istinito ili ne, Booking i dalje ostaje najpopularnija od svih. Nema tog hotela, apartmana, hostela u nekoj destinaciji koji se na oglašava na Bookingu.

Ovaj servis služi za prodaju tek nekoliko soba u hotelu, nikako ne cijelog hotela. Savršeno razrađena taktika kako da se ponudi najbolja cijena u odnosu na konkurenciju. Ako se odlučite pratiti smještaj preko Bookinga, jedan savjet bit će vam od velike koristi. Booking pamti vašu IP adresu, kao i većina takvih stranica i, ako ne rezervirate svoj smještaj odmah, znajte da će vam u sljedećoj posjeti cijene biti malo veće."

Na temelju dijela objavljenog clanka vezanog specifično za kompaniju Booking.com, pojašnjavamo da Booking.com putem svojih marketinških kanala nudi potencijalnim gostima preporuke temeljene na pretragama gostiju u prošlosti, no nije istina da naknadne preporuke ili posjete sadržavaju više cijene. Cijene se mijenjaju od strane ponuđača smještaja te ovise o ponudi i potražnji (mogu biti jednake, niže ili više) te je odgovornost promjene cijena isključivo na strani vlasnika ili menadžmenta smještajnog objekta, a ne Booking.com-a. Navedeni model egzistira od osnutka Booking.com-a te se nije u bliskoj ili daljnoj prošlosti mijenjao.

Objavom predmetnog teksta nanijeli ste štetu ugledu tvrtke Booking.com. Stoga u skladu s gore navedenim zakonskim odredbama, molimo vas objavu ispravka netočnih informacija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju